Fysiopilates

Fysiopilates is een vorm van pilates die gegeven wordt door fysiotherapeuten die een scholing in pilates hebben gevolgd. Het voordeel hiervan is dat pilates ook beoefend kan worden bij lichamelijke klachten. Door het beoefenen van fysiopilates kunnen lichamelijke problemen verminderen en/of verholpen worden en is de kans op blessures minder. De fysiotherapeut weet door de specialistische kennis precies waar je op moet letten bij het doen van oefeningen. Zo nodig kunnen de pilates oefeningen aangevuld worden met manuele mobilisaties, spierontspanningstechnieken en andere fysiotherapeutische interventies.

De oefeningen worden op een mat gedaan waarbij je vooral gebruik maakt van je eigen lichaamsweerstand. De bewegingen zijn rustig en worden geconcentreerd uitgevoerd waarbij op een goede lichaamshouding en juiste uitvoering van de oefeningen wordt gelet. De oefeningen zijn bedoeld om te werken aan een goede houding, stabiliteit, coƶrdinatie, spierkracht, ademhaling en een goede focus op lichaam en geest. Door het geconcentreerd uitvoeren van de oefeningen heb je geen tijd om aan je zorgen te denken en krijg je hierdoor ook minder stress.

De oefeningen die door de fysiotherapeut aangeleerd worden kan je thuis op filmpjes terugkijken, zodat je ze thuis ook kan doen. Het thuis oefenen is belangrijk om een goed resultaat van de pilatesoefeningen te krijgen!

Pilates kan je uitoefenen op je eigen niveau. Elke oefening kan in opvolgende stappen moeilijker gemaakt worden. Nieuwsgierig? Stuur een mailtje aan de praktijk en we nemen z.s.m. contact met je op!